A Mavalux Ingatlan weboldalának elemzése

ingatlanok-hitelek-huInformáció és kérdések a weboldal tulajdonosától:

“A weboldal 2 éve működik. A célja, hogy az érdeklődők információkat kapjanak az eladó-kiadó ingatlanokról és utána felvegyék velünk a kapcsolatot.

Általában telefonon keresnek minket.

Emailben vagy űrlapon nagyon kevesen érdeklődnek. Az egyik nehézség, hogy nem tudjuk pontosan, hány érdeklődő hívott a weboldalról.

Mit kellene változtatni, hogy több hívást kapjunk?

Mennyire könnyen kezelhető és átlátható az oldal?

Nincs-e túl sok adat megadva egy-egy ingatlannál. Eredeti szándékunk az volt, hogy minél több részletes adat legyen fent. De azt tapasztaljuk, több hívást kapunk, ha kevesebb adatot adtunk meg.
ingatlanok-hitelek-hu-2Lehet, hogy a túl sok adat elriasztja az érdeklődőket?

Keresni 2 féle módon lehet: egyszerű és részletes kereséssel. Ez mennyire átlátható annak, aki először jön az oldalra?

Használja-e a részletes keresőt, vagy csak az egyszerűt? Régebbi gépeken lassú lehet a betöltődés a keresés után.

Van egy Kedvencek funkció, ahová elmenthetők a kedvenc ingatlanok. Ezt nem nagyon használják a látogatók, és a Hírlevél feliratkozásra sem kattintanak sokan.

Az oldal seo szempontból nem túl jó. Most fog kezdődni az optimalizálása.”

 

 


 

ingatlanok-hitelek-hu-3Kedves András!

Így első látásra a weboldalának megjelenése kellemes és átláthatósága is jó. Néhány helyen esetleg érdemes lenne finomítani a színek összeállításánál, mert például a kedvencek menüpontban a “kedvencek” felirat alig észrevehető.

A telefonos érdeklődőket többféle képen ki tudnák szűrni a hívók közül. Legegyszerűbb, ha minden hívás végén pár kérdésben kikérdeznék a hívót és közben erre is rá lehetne kérdezni. A másik, ami most eszembe jut, hogy a weboldalon lévő számot lecserélnék egy újra, amit csak erre használnának.

Az adatok mennyisége nem hiszem, hogy riasztólag hat a látogatókra de megoldást jelentene, ha a bővebb tartalmat elrejtenék addig amíg azt elő nem akarja hívni. Akinek elég a kevesebb adat is boldog lesz és a komolyabb érdeklődők is megkapják a kellő információt.

 

ingatlanok-hitelek-hu-4A részletes keresés teljesen átlátható bár egy két adat kerülhetne hátrébb mint a referencia szám, amire gondolom ritkán keresnek vagy az utca név talán felesleges, mert ennek használata is ritka lehet.

A betöltődés sebességén javítana, ha a képek nem megnyitáskor lenne átméretezve a kisebb méretre, mert ez igen erőforrás igényes főleg sok kép esetén, hanem az adatlap feltöltésekor lennének legenerálva a szükséges méretek és megnyitáskor csak a gyorsító tárból lenne megjelenítve.

A hírlevél feliratkozás és a kedvencek opció is el van rejtve a látogató elöl, ami magyarázhatja miért használják kevesen. Ha felkerülne a feliratkozás a fejlécbe kicsit kiemelve az sokat lendíteni a feliratkozásokon.

Igen, ahogy említette SEO szempontból sok a hiba az oldalon, de gondolom ezek orvosolva lesznek majd ami sokat fog lendíteni az oldal helyezésén.

Üdvözlettel,
Illés Imre

Ügyfeleink mondták

Konkrét elképzelésünk volt arról, hogy hogyan nézzen ki az oldalunk, illetve milyen szempontoknak feleljen meg.

Imrével sikerült ezt megvalósítani, sőt menet közben rengeteg dologra felhívta a figyelmünket, szakmai felkészültsége, napra kész információi hatékonyabbá és sikeresebbé tette az együttműködésünket.

Ajánlom őt azoknak, akik nyitottak az újdonságokra és pontos, precíz munkát várnak el.

Rónay Osszián - MareMonti Utazási Iroda
Rónay Osszián
MareMonti Utazási Iroda
maremonti.hu