A galamb-riaszto.hu honlap elemzése

galamb-riaszto-hu-1A honlap tulajdonos céljai:

A domain már 5 éve működik, de a jelenlegi dizájn 4 hónapja.
A célközönségem a társasházak közös képviselői, ill. magánemberek.
Az érdeklődés felkeltése a célom, hogy megoldási javaslatokat tudjunk
kínálni a problémákra.


Kedves Dénes!

Az első benyomások az oldalról kellemes és sok hasznos információt találok a témában. A szöveg tagolásán lehet még javítani, de határozottan nem rossz.

A nem látható részben viszont sok a hiba, ami sokat ront a keresőkben.

Elsőnek a címeket kellene javítani, mert mind <h1> tag-ben van megadva és abból csak egy lehet egy oldalon.

A képek méretét szigorúan optimalizálni kell a bal sávban, mert ezek jócskán megdobják az oldalak méretét, ami több mint 12 megabájt!
Ez a méret sokkal több, mint a megengedett 200-300 kilóbájtos maximum. Ha ezt a 8 darab képet átméretezik már meg lehet közelíteni ezt a méretet.

Ez miatt az oldal teljes betöltődési sebessége is meghaladja a 20-25 másodpercet, ami ugyancsak nagyon magasnak számít az átlagos 1-2 másodperchez képest.

galamb-riaszto-hu-2A WordPress rendszerben sokat lehet ezen is javítani egy cache plugin telepítésével és jó beállításával.

A menüpontok meta tag relevanciája a tartalomhoz egész jó 75 és 100% körül mozog néhány kivételtől eltekintve, ami nagyon jónak mondható.

A weboldalt futtató szerver válaszideje is magas és ez is beleszámít a keresőknél a pozíciók rangsorolásába. Ezt elég nehéz javítani ha tárhely csomagot bérel. Ha a szolgáltatója ezen nem tud javítani, akkor csak az oldal elköltöztetése segít.

Lehet, hogy csak az én szememet bántja de a fejléc kép lehetne pont akkora, mint a tartalom szélessége. Pozitív, hogy van az oldalnak mobil verziója de itt is megnehezíti és lassítja a böngészést a nagyméretű képek.

 

Illetve a mobil verziónál hasznos lenne, ha a fejlécbe felkerülne a telefonszám a könnyebb kapcsolatfelvétel miatt.

Végezetül de talán az egyik legfontosabb, hogy az url-ek nem keresőbarátok, ami megint csak hasznos lenne a keresőkben, ha a menüpont linkje tükrözné a tartalmat és benne legyen az adott kulcsszó is.

Remélem tudtam segíteni az ötleteimmel és tanácsokkal, hogy a weboldala sikeresebb legyen.

Ügyfeleink mondták

6 éve segítenek a honlapom fenntartásában, minden kérdésemet azonnal lereagálják és a lehető leggyorsabban meg is oldják. Még nem tudtam olyat kérni, amit maximum 24 órán belül ne csináltak volna meg!

Mivel weboldalam egy jótékonysági eseményre hoztam létre, ezért évente egyszer van vele sok változtatni való és ezek menetét minden évben át kellett ismételni. Ezért videót készítettek a lépésekről és ezzel nagyon meggyorsították a munkám.

Fehér Zsolt - Férjek Jótékonysági Versenye
Fehér Zsolt
Férjek Jótékonysági Versenye
ferjekversenye.hu