A galamb-riaszto.hu honlap elemzése

galamb-riaszto-hu-1A honlap tulajdonos céljai:

A domain már 5 éve működik, de a jelenlegi dizájn 4 hónapja.
A célközönségem a társasházak közös képviselői, ill. magánemberek.
Az érdeklődés felkeltése a célom, hogy megoldási javaslatokat tudjunk
kínálni a problémákra.


Kedves Dénes!

Az első benyomások az oldalról kellemes és sok hasznos információt találok a témában. A szöveg tagolásán lehet még javítani, de határozottan nem rossz.

A nem látható részben viszont sok a hiba, ami sokat ront a keresőkben.

Elsőnek a címeket kellene javítani, mert mind <h1> tag-ben van megadva és abból csak egy lehet egy oldalon.

A képek méretét szigorúan optimalizálni kell a bal sávban, mert ezek jócskán megdobják az oldalak méretét, ami több mint 12 megabájt!
Ez a méret sokkal több, mint a megengedett 200-300 kilóbájtos maximum. Ha ezt a 8 darab képet átméretezik már meg lehet közelíteni ezt a méretet.

Ez miatt az oldal teljes betöltődési sebessége is meghaladja a 20-25 másodpercet, ami ugyancsak nagyon magasnak számít az átlagos 1-2 másodperchez képest.

galamb-riaszto-hu-2A WordPress rendszerben sokat lehet ezen is javítani egy cache plugin telepítésével és jó beállításával.

A menüpontok meta tag relevanciája a tartalomhoz egész jó 75 és 100% körül mozog néhány kivételtől eltekintve, ami nagyon jónak mondható.

A weboldalt futtató szerver válaszideje is magas és ez is beleszámít a keresőknél a pozíciók rangsorolásába. Ezt elég nehéz javítani ha tárhely csomagot bérel. Ha a szolgáltatója ezen nem tud javítani, akkor csak az oldal elköltöztetése segít.

Lehet, hogy csak az én szememet bántja de a fejléc kép lehetne pont akkora, mint a tartalom szélessége. Pozitív, hogy van az oldalnak mobil verziója de itt is megnehezíti és lassítja a böngészést a nagyméretű képek.

 

Illetve a mobil verziónál hasznos lenne, ha a fejlécbe felkerülne a telefonszám a könnyebb kapcsolatfelvétel miatt.

Végezetül de talán az egyik legfontosabb, hogy az url-ek nem keresőbarátok, ami megint csak hasznos lenne a keresőkben, ha a menüpont linkje tükrözné a tartalmat és benne legyen az adott kulcsszó is.

Remélem tudtam segíteni az ötleteimmel és tanácsokkal, hogy a weboldala sikeresebb legyen.

Ügyfeleink mondták

Szigeti Gábor vagyok, a Szigeti és Társa Kertészet Bt. Vezetője. A Kertészet, mint vállalkozás nagyon sokoldalú képességeket igényel, magunk készítjük el növényeinket, mi állítjuk össze a szortimentet és a növények értékesítését, népszerűsítését, reklámozását is meg kell terveznünk.

Mindennek alapja egy szépen kivitelezett weboldal, amely tükrözi a cég arculatát, bemutatja termékeinket és segíti a vásárlókat, hogy kapcsolatba léphessenek velünk.

Mikor felkerestem a webezermesterek.hu oldalt ezeket tartottam szem előtt és a honlap elkészültének folyamata során mindig szakértő segítséget kaptam bármely kérdésben. Ajánlom mindazoknak a webezermesterek.hu-t, akik igényes, modern és kivitelezésében aktuális arculatot szeretne készíttetni vállalkozásának.

Szigeti Gábor - Szigeti és Társa Kertészet Bt.
Szigeti Gábor
Szigeti és Társa Kertészet Bt.
szigetikert.hu