Kutyauszoda weboldal elemzése

Néhány gondolat a weboldal tulajdonosától:

"A weblap nagyjából 1 hónapja indult. Szeretném, ha a google előrébb sorolná, valamint több lenne a bejelentkező is a központomba. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni az oldalt, hogy még több kuncsaftot hozzon nekem. Van egy facebook oldalam is, aminek nagyjából 1300 like-olója van."

Kedves Tulajdonos!

kutyauszoda.hu weboldal elemzése 2

Keresőoptimalizálási szempontból a WordPress rendszer, amire a weboldala épült jó alap és sok hasznos kiegészítő alkalmazható hozzá, amivel hatékonyabb és gyorsabb lehet az oldal.

Alap hiányosságokat azért már első ránézésre is észrevettem a forrásban, ami jelentősen rontja a helyezését az oldnak a keresőkben.

A címeknél a <h1>-es tag egyszer szerepelhet minden oldalon és a legjobb ha ez a címet tartalmazza és ami még többet használ ha az oldal fő kulcsszavait tartalmazza.

A legtöbb menüpontnál 3-4 alkalommal is szerepel, ami sokat ront az eredményességen és fontos, hogy ezt mielőbb cseréljék h2 vagy más tag-re.

A képek feliratozása is hasznos lépés lenne vagy azok linkelése az oldal más tartalmaira.

kutyauszoda-hu-3Az áttekinthetőségen sokat segítene az átláthatóbb tördelés, ami sokat javítana az árak menüponton is ahol nagyon félreérthetően vannak elhelyezve az árak és a szolgáltatások amikre vonatkozik.

A sok facebook követőt tovább gyarapíthatnák, ha nem csak a kapcsolat menüpontban egy linkel tüntetnék fel a facebook oldalukat, hanem minden menüpontban az oldalsávban és ide egy like box beillesztésével amit az alábbi linken könnyen pár adat megadásával létrehozhatnak.
https://developers.facebook.com/…/like-box-for-pages/

A legtöbb kulcsszóra jól szerepel az oldal de a fenti hibák és még pár finomítással biztosan az első pozícióba lehetne hozni az oldalt pár hónap alatt. Keresőoptimalizálás szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésére.

Egy utolsó észrevétel az oldalról, hogy a jobb oldalon a letöltés részlegben még szükség lenne egy apróbb finomításra, mert a házirend linkre csak sokszori próbálkozásra sikerült rákattintanom. Itt csak minden link mögé egy sortörést kellene beszúrni és már tökéletes is lenne.

Remélem tudtam segíteni az oldal fejlesztésében a tanácsaimmal.